duminică, 23 august 2009

Cascaval la capac

Ingrediente: 
  • 100-150 g cascaval
  • unt sau undelemn
  • lapte
  • faina
Cascavalul se taie in felii de 1-1 1/2 cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte,se trec bine prin faina,apoi inca o data abundent prin lapte si faina(Prin lapte se trec xa sa se lipeasca mai bine faina,care va forma o crusta la suorafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie).Se poate face din faina si putin lapte o compozitie ca de clatite,care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval care bine scurse,luate cu furculita,se vor trece prin faina.O tigaita numai pentru o persoana se pune pe foc mic sa se infierbante 3-4 minute,fara grasime;se pun,apoi,25 g de unt sau undelemn si,dupa cateva secunde ,se aseaza feliile de cascaval.Se acopera cu un capac se se lasa sa se prajeasca 2-3 minute,apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc,lasand sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute,ca sa se moaie bine.
    Se servesc imediat,altfel se vor intari.Se mananca direct din tigaita,de aceea se pregateste separat pentru fiecare persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină