marți, 17 noiembrie 2009

Tort cu fructe si crema

Ingrediente
Blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de apa, 4 linguri de faina, 2 linguri de cacao, un praf de copt; un pachet de crema praf, 200 ml de lapte; un compot de piersici, aroma dupa preferinta.
Mod de preparare
Ouale se separa iar pe galbenusuri se pune zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga apa, amestecand continuu, cacaua, faina si praful de copt. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se amesteca usor, sa nu se lase, si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se pune in cuptorul incins, la foc mic, vreo 50 de minute pana ce blatul este copt (verificam cu scobitoarea). Se scoate din tava, se lasa putin la racit si se taie blatul in doua. Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet, cu 200 ml de lapte. Se desface compotul de piersici, cu siropul se insiropeaza blatul, iar fructele se asaza in strat uniform pe prima foaie. Se pune si crema, punem al doilea blat, sirop, fructe, crema, imbracam si marginile cu crema si ornam cu fructe si eventual frisca. Se da la rece. Se poate face si cu fructe proaspete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină