sâmbătă, 27 februarie 2010

Keema (mancare din carne tocata cu cartofi si mazare)





Ingrediente folosite

500 g carne tocata de vita (plus una bucata os pe care la pus nenea de la magazin in punga fara ca eu sa vad )
2 rosii bine coapte
2 cepe potrivite
2 cartofi
4 linguri mazare
3 linguri iaurt
5 linguri ulei de masline
1 lingurita boia de ardei de care va place
1 lingurita pudra de coliandru
1/4 lingurita pudra de turmenic
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita chimen
1 lingura patrunjel tacat
1/2 lingura menta verde tocata
4 ardei iuti
sare cat va place


Cum procedam
Ca de obicei eu mi-am pregatit intai toate ingredientele apoi m-am apucat de gatitul propriu zis.
Intr-o oala punem la infierbantat uleiul.
In uleiul fierbinte punem semintele de chimen si prajim pentru 30 de secunde.

Adaugam ceapa tocata fin.

Prajim pana ceapa isi schimba culoarea.
Carnea tocata se pune peste ceapa prajita si se prajeste impreuna cu aceasta pentru cateva minute pana apa lasata de carne scade complet.

Adaugati 1/2 pahar apa acoperiti cu capac si lasati focul la mic.Tineti pe foc pentru 30 de minute timp in care amestecati ocazional si mai adaugati din cand in cand apa daca a scazut complet.
Cand carnea este aproape facuta adaugati rosiile taiate cubulete si condimentele si prajiti la foc mare 5 minute apoi reduceti flacara .
Cand mancarea incepe din nou sa fiarba adaugati cartofii taiati in cuburi si mazarea .

Mai tineti pe foc pentru aproximativ 15 minute dupa care probati daca sunt fierti catofii si mazarea.
Adaugati iaurtul si amestecati cu grija pentru a nu sfarma cartofii                                                    

Cu 5 minute inainte de a opri focul adaugati menta fin tocata.
Cand opriti focul puneti deasupra patrunjelul tocat si ardeii iuti fin taiati.
Serviti cu naan sau lipii arabesti .Merge si cu paine sau orez fiert fara nici o problema.
A fost tare buna si atat de simplu de facut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină