vineri, 5 martie 2010

Bruschete cu rosii si usturoi


Ingrediente:
- 1 franzela tip bagheta
- 4 rosii
- 4-5 catei usturoi proaspat
- 6 lingurite ulei de masline
- piper, sare.

Mod de preparare:
Se taie bagheta in felii potrivite care se prajesc intr-o tava bagata in cuptor la temperatura mare
pana cand se rumenesc. Se curata cateii de usturoi si se taie in lungime. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline. Rosiile se decojesc apoi se taie in cubulete (de aproximativ 1 cm).Se amesteca rosiile cu piper si sare dupa gust. Umplutura obtinuta de aseaza pe feliile de paine. Se orneaza eventual cu verdeturi tocate. Bruschetele se servesc calde, ca aperitiv sau la micul dejun.

Nota:
Bruschetele au aparut ca specialitate cu multi ani in urma in Italia, istoria lor este simpla datorita ingredientelor principale: paine, usturoi si ulei. Adevarul ete ca in ziua de azi se consuma peste tot in lume ca fiind delicatese. Cautand prin cartile de bucate am gasit in jur de 40 de feluri de bruschete...azi m-am oprit doar la reteta pe care o fac eu :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină