sâmbătă, 6 martie 2010

Ceai verde sanatos si racoritor

Daca tot este canicula si termometrul depăşeşte 35 de grade Celsius, specialiştii sunt de părere că ar trebui să eviţati cafeaua şi băuturile răcoritoare care conţin cafeină, deoarece această substanţă creşte nivelul transpiraţiei astfel duce la eliminarea apei din corp înainte să fie utilizată în mod corespunzător de organism. Astfel, în scurt timp te poţi deshidrata. De aceea, nutriţioniştii recomandă ceaiul verde în locul cafelei. Prepară-l normal, prin infuzarea plantei în apă clocotită timp de 15 minute, dar lasă-l să se răcească şi, eventual, pune-l şi la frigider înainte de a-l bea, ca să te răcorească. Aveti grija insa ca ceaiul nu trebuie să fie prea rece, deoarece nu se mai asimilează corect în corp. Deoarece ceaiul verde poate fi baut in cantitati mari fara nici un fel de probleme, eficacitatea sa biologica poate fi pusa pe deplin in valoare.
Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni. Marea sa putere sta insa in eficienta profilactica: el ajuta la prevenirea cancerului...unde mai pui ca ajuta foarte mult si in combaterea stres-ului...
In plus se pare ca ceaiul verde protejeaza pielea de iritatii si inflamatii, regularizeaza stratul acid protector si o face sa arate stralucitoare, intinsa si tanara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină