vineri, 5 martie 2010

Creier pane


Ingrediente:
- 1/2 kg creier (congelat)
- 3 oua mari
- 5 linguri cu faina
- sare, piper
- ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Se lasa creierul la dezghetat, dar nu de tot ca sa se poata taia felii care sa ramana intregi. Intr-un castron se bat ouale bine cu putina sare si se adauga o lingura de faina ca sa iasa o compozitie mai subtire putin decat cea de clatite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Bucatile de creier se presara cu sare si piper, se dau prin faina si apoi prin amestecul de ou. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Pofta buna!

Nota:
Ca sa va fie mai usor, creierul se pune in apa rece aproximativ 1 ora. Se tine 1-2 minute in apa clocotita pentru a se indeparta cu usurinta pielita. Aceasta reteta este considerata o delicatesa, totusi creierul pane poate reprezenta un aperitiv delicios...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină