miercuri, 18 noiembrie 2009

Pasteta cu sunca

Ingrediente
300 g sunca slaba, 3 oua, 100 g ciuperci, 150 g unt, 100 ml smintina groasa (se poate inlocui cu 50 g unt), 5-6 sardele, 80 g ceapa, condimente de pasteta.
Mod de preparare
Ceapa rasa fin se caleste, un minut, in 50 g unt si se adauga ciupercile bine spalate, taiate cit mai marunt, 1/2 lingurita cu sare si condimentele, lasindu-le sa fiarba, acoperite la foc mic, pina cind scade apa ce o lasa;daca este nevoie se adauga 1-2 linguri cu apa, pina cind se moaie bine.Cind sint gata, trebuie sa fie bine scazute.Ouale fierte tari se curata de coaja.Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci.La tocatura se adauga galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare, smintina si sardelele, amestecindu-le bine toate cu restul de unt (frecat pina ce se moaie);se adauga dupa guest, sare fina.Pasta se foloseste pentru sandvisuri sau se aranjeaza pe platou ca si pastetele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină