marți, 17 noiembrie 2009

Tort cu mere

Ingrediente
1,5kg mere, 5 lg zahar pudra, 250g zahar tos, 5 oua, 5 lg faina, 300ml apa, frisca si ciocolata pentru ornat.
Mod de preparare
Merele curatate, cu mijlocul scos si lasate intregi se aseaza unul langa altul într-o cratita. Se presara deasupra zaharul tos si se adauga apa. Se da totul la cuptor.
Cand merele fac spuma (cca. 5 min.), se scoate cratita si deasupra se toarna urmatoarea compozitie: 5 galbenusuri, 5 lg zahar pudra si 5 lg faina amestecate bine, apoi amestecate usor cu albusurile batute spuma. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Se rastoarna pe platou (nu imediat dupa ce s-a scos din cuptor), se orneaza cu frisca si ciocolata, sau cu portocale, etc…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină