marți, 17 noiembrie 2009

Tort cu nuca

Ingrediente
7 oua, 2 pahare de zahar, 2 pahare de nuca macinata, 3 linguri de rom, 4 linguri de pesmet fin, 3 linguri de cacao, 1 pachetel cu zahar vanilat, coaja de lamiie, 1/2lingurita de sare, un virf de cutit de bicarbonat, crema de ciocolata
Mod de preparare
Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamiie, cacaua si la sfirsit albusurile batute spuma tare. Ungeti o forma de tort cu unt, puneti compozitia si dati la cuptor cu foc mic. Cind blatul este gata, scoateti-l, taiati-l in jumatati in latime. Umpleti foile si decorati tortul cu crema de cacao pregatita din: 1 litru de lapte, 2 linguri de faina, 3 linguri de cacao, 5 linguri de zahar, 1 plic cu zahar vanilat, putin unt si frisca. Puneti faina, zaharul si cacaua intr-o cratita, amestecati-le si turnati cite putin laptele, amestecind continuu. Asezati cratita pe foc, amestecati mereu pina ce compozitia se ingroasa, apoi lasati-o sa se raceasca. Adaugati untul. Cu aceasta garnisiti si decorati tortul, punind la sfirsit frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină