marți, 17 noiembrie 2009

Tort de post

Ingrediente
250g zahar,4 ling. dulceata de visine,200 g nuci,2 ling. cacao,1 ling.amoniac,1 ling. zeama de lamaiie,3/4 cana ulei,faina cat cuprinde.
Crema 1: 1 pachet margarina,1 borcan jeleu visine(sau gem mai legat)1 plic zahar vanilat.
Crema 2: 1 pachet margarina,4 ling.zahar pudra,1 ling. cacao.
Mod de preparare
Se caramelizeaza o cana de zahar,se stinge cu 2 cani apa si se fierbe pana se topeste zaharul.Se lasa sa se raceasca.Separat ,se amesteca dulceata cu restul de zahar ,nucile tocate,2 ling.cacao,amoniacul stins cu zeama de lamaie,uleiul.Se adauga siropul de zahar ars,se amesteca bine si se pune cate putina faina pana cand compozitia arata ca o smantana groasa.Se tapeteaza o forma cu diametrul de 23 centimetri cu hartieunsa cu ulei,setoarna compozitia si se coace,la foc potrivit.Se taie,dupa ce se raceste,in trei parti egale.Se prepara cele doua creme,amestecand ingredientele mentionate.Intre blaturise pune crema 1,iar cu crema 2 se imbraca tortul.Deasupra se pune glazura simpla de cacao sau nuci prajite taiate felii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină