duminică, 14 februarie 2010

Ostropel de Pui cu Piure de Cartofi

Ingrediente pentru doua portii: doua copane de pui, jumatate de capatana de usturoi, ulei, 4 rosii, 4 cartofi, 1 lingura de unt, 100 ml lapte, sare, piper.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie, spumiera.
Preparare:
Intai punem la fiert cartofii pentru piure. Ii taiem cubulete si adaugam in apa de fiert putin ulei si un praf de sare. Cand sunt gata fierti si se pot sfarama usor cu furculita, ii scoatem intr-un castron si ii pasam cu furculita. Adauam laptele si untul topit si il pasam in continuare pana se obtine o un piure "pufos". Adaugam sare dupa gust.
Fierbem cartofii pentru piure
In timp ce se fierb cartofii, putem sa punem pe aragaz si tigaia pentru sosul de ostropel: incingem uleiul adaugam copanele de pui (pentru o reteta mai dietetica fierbem carnea inainte si doar o parpalim in tigaie sa se rumeneasca). Adaugam rosiile date pe razatoare, fara coaja, si usturoiul tocat marunt. Condimentam cu piper dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot. Daca dorim, putem adauga si o lingura de otet si una de faina, pentru a obtine un sos mai gros. 

Se prepara sosul pentru ostropelul de pui
Servim ostropelul de pui cald, alaturi de piure-ul de cartofi si cu salata de cruditati sau de muraturi. Pofta Mare!
Ostropelul de pui este gata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină