joi, 11 februarie 2010

Pizza cu ton

Pizza cu ton este o varianta homemade, foarte gustoasa si potrivita in orice perioada a zilei. Pizza cu ton poate fi pregatita ca la carte si in conditii de casa cu ingrediente proaspete si aromate, ambianta placuta in sanul familiei si mai ales acel miros irezistibil de pizza coapta.

Ingrediente

300 g blat pizza
200 g ketchup sau sos de rosii
160 g cascaval
2 conserve ton
2 linguri ulei masline
2 cepe
2 catei usturoi
2 linguri busuioc tocat
1 ardei gras
20 masline fara samburi
oregano
piper rosu, sare

Mod de preparare

Se prepara aluatul conform retetei blat de pizza;

Ceapa se taie solzisori, se caleste, apoi se adauga ardeiiul taiat fasii, ketchup, si uleiul sau zeama din conservele de ton;

Se inabusa 5-7 minute, se ia tigaia de pe foc, se adauga verdeata, usturoiul pisat, sare piper;

Se toarna aceasta umplutura pe blat, se intinde uniform, apoi se adauga bucatile de ton, maslinele si cascavalul sau mozzarella;

Se stropeste cu ulei si se da la cuptor la temperatura de 220 C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină