vineri, 5 martie 2010

Chiftelute cu maioneza


Ingrediente:
- 1 kg carne pasare (tocata)
- 1 leg. patrunjel verde
- 2 oua
- sare, piper, ulei
- 4 cepe medii
- 3 frunze dafin
- o crenguta cimbru
- cateva boabe piper (5-6)
- 50 ml otet
- maioneza din 4 oua
- 2 castraveti murati
- 200 gr masline negre

Mod de preparare:
Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu patrunjelul tocat, ouale, sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde de dimensiunea unei masline mari. Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50 ml de otet (sa fie acrisoara), putina sare, piperul boabe, frunzele de dafin si cimbrul. In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata). Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce totul este pregatit, pe un platou de aperitive, se aseaza un rand de chiftelute, un strat subtire de maioneza, un rand de cepa, un rand de castraveti murati taiati rondele, se continua cu un strat de chiftelute si tot asa pana se termina ingredientele. Deasupra se orneaza cu masline.

Nota:
Atunci cand faceti maioneza, tineti cont ca ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura iar sarea, piperul si otetul trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior. Pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul, si bucatica mica de albus legata de el (germenele). Ca sa reparati o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati, putin cate putin, sosul, amestecand cu o lingura de lemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină