vineri, 5 martie 2010

Oua umplute


Ingrediente:
- 8 oua
- 25 g-50 g pate de ficat
- 1/2 castravete murat
- 6 linguri de maioneza
- 3 linguri de smantana
- sare, piper

Mod de preparare:
Se fierb ouale tari. Se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-un bol. Se paseaza galbenusurile cu furculita, se adauga pateul (pentru inceput jumatate din cantitate), 3 linguri de maioneza, sarea, piperul si se amesteca bine pana devin o pasta. Castravetele se curata de coaja si se da prin razatoarea mica. Se stoarce bine de zeama, se adauga in pasta si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare, piper, eventual se mai pune si restul de pate de ficat sau maioneza. In cornet se pune pasta si se umplu scobiturile din albusuri. Daca nu aveti cornet le puteti umple cu o lingurita. Se aseaza pe un platou.Din 3 linguri de maioneza, 3 linguri de smantana si un praf de sare se face un amestec. Aceasta maioneza se toarna peste ouale umplute. Se orneaza dupa preferinta cu gogosar murat, masline sau castravete murat.

Nota:
Cu totii stim ca acest aperitiv este foarte bun in orice ocazie...si in afara de asta mai stim ca oul este un complex de vitamine si aminoacizi esentiali. Daca vreti sa stiti ca oul este proaspat, trebuie sa stiti ca oul are o camera cu aer, care se mareste cu timpul. Daca este pus intr-un vas cu apa rece si ramane in pozitie orizontala pe fundul vasului, inseamna ca e proaspat. Daca pluteste, cu unul dintre capete spre suprafata, oul are cel putin o saptamana sau doua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină