luni, 8 martie 2010

Clatite banatene

Ingrediente:
- 8 clatite pregatite in prealabil
- 250 gr branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200 gr de smantana dulce
- 250 de gr de zahar
- stafide
- unt
Mod de preparare:
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 grame de zahar, stafide si un plic de zahar vanilat. Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana. Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite). Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa dizolvare. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua. Se dau la cuptor la 150 de grade pana se caramelizeaza bezeaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină