miercuri, 3 martie 2010

Reteta de Mucenici Moldovenesti la Cuptor

Reteta de Mucenici Moldovenesti la Cuptor
Timp de preparare: pregatire: 1 ora, crescut aluatul: 1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Utensile de Bucatarie: sucitor de coca, tava de cuptor
Ingrediente:
- pentru aluat: 1 kg faina, 25 g de drojdie, 2 oua (optional: nu folositi oua daca vreti sa faceti mucenici de post), 1/2 lingurita de sare,2 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri ulei;
-pentru ornat: 100 g miere, 100 g miez de nuca;
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, adaugand din cand in cand cate putina apa.
Se lasa aluatul la crescut intr-un loc calduros, langa aragaz, cam 1 ora si jumatate pana devine pufos.
reteta mucenici aluat
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din acesta, se ruleaza si se formeaza mucenicii.
Ungeti tava de cuptor cu putin ulei si asezati mucenicii in ea, dupa care ii ungeti cu apa si zahar vanilat.
reteta mucenici tava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină