miercuri, 3 martie 2010

Retete de Post Iahnie de Cartofi

Retete de Post Iahnie de Cartofi
Timp de preparare: 1/2 ora;
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie
Ingrediente: 1 ceapa, 4-5 cartofi de marime medie, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit, 1 legatura de verdeata, 2 linguri de pasta de rosii, 2-3 catei de usturoi.
Calim ceapa pentru iahnia de cartofi timp de 2-3 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete si ii lasam sa se inabuse intr-o cantitate de apa cat sa acopere cartofii pe trei sferturi. Adaugam sarea si piperul, cam o jumatate de lingurita din fiecare, dar depinde de gust.
Sare si piper pentru iahnia de cartofi
Cand cartofii incep sa se inmoaie, adaugam pasta de rosii si amestecam. Usturoiul tocat marunt este adaugat cand iahnia de cartofi este aproape gata, ca sa isi mentina aroma. La sfarsit presaram verdeata tocata.
Usturoi si verdeata la iahnia de cartofi
Iahnia de cartofi este o reteta de post usoara, pe care o putem prepara rapid, in orice anotimp. O servim cu salata verde sau salata de muraturi, in functie de sezon.
Reteta de iahnie de cartofi de post

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină