miercuri, 3 martie 2010

Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune

Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci
la Oala sub Presiune
Timp de preparare: 1 ora; fiert fasolea: aprox.2 ore.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: oala sub presiune, spumiera
Ingrediente: 400 g fasole uscata, 250 g mazare congelata, 200 g ciuperci, 200 g orez cu bobul lung, 1 ardei verde, 1 ceapa mare, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita de maghiran, 1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de sare.
Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva ... Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.
retete de post fasole la fiert
...asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.


retete de post fasole ingrediente
Le puneti pe toate in putin ulei incins.



Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul, maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele. Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.
retete de post fasole la fiert
Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.


retete de post fasole ingrediente
Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.
retete de post fasole tigaie
Pofta Mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină