luni, 8 martie 2010

Tarta cu fructe

Ingrediente:
- 6 oua
- 425 g zahar
- 125 g faina
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 125 g margarina
- 1 plic gelatina
- frisca
Mod de preparare:
Amestecati 3 oua, 125 g zahar, 125 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 125 g margarina cu mixerul timp de 5 minute, apoi turnati totul intr-o tava de tarta si coaceti aproximativ 30 de minute la foc mic. Pana se coace pregatiti crema de vanilie pentru tarta. Pentru crema, fierbeti laptele, bateti 3 galbenusuri cu 300 g zahar praf si 1 lingurita zahar vanilat. Turnati laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu, pe foc mic sau la bain-marie. Tineti pe foc potrivit pana se ingroasa, apoi lasati-o la racit. Dupa ce s-a racit blatul de tarta il umpleti cu crema de vanilie si il ornati cu fructe...fiecare dupa preferinte si imaginatie...si nelipsita frisca...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină