vineri, 2 aprilie 2010

Cozonac trandafir

Cozonac trandafir

Iti trebuie pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 oua intregi+1 galbenus
  • 1 pahar lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurite sare
  • 1 lingura rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Iti trebuie pentru umplutura:
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar pudra
Pregatesti asa:
Cerni faina intr-un castron si faci o gaura la mijloc.Separat,freci drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte pana obtii o maia.
Torni peste faina,pui 2 oua intregi si 1 galbenus frecat su sare,laptele cald,1 lingura de ron si zaharul banilat.Framanti aluatul bine pana face basici si este potrivit de moale.Lasi aluatul la cald sa creasca.Freci margarina cu zaharul pudra pana face spuma.Cand aluatul a crescut,il rastorni pe masa de lucru,presarata cu faina.Intinzi o foaie groasa de 1 cm,iar peste ea intinzi uniform crema de margarina.
Rulezi aluatul si  il tai in bucati de 3-4 cm,pe care le asezi pe una dintre fete,intr-o forma rotunda,unsa cu margarina(nu asezi bucatile prea indesate ca sa aiba loc sa creasca).
Lasi bucatile de aluat sa creasca,le ungi cu albus si le dai la cuptor sa se coaca la foc potrivt.Cand e copt cozonacul,il presari cu zahar pudra.
Sursa:Revista"Practic in bucatarie"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină