vineri, 2 aprilie 2010

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Iti trebuie pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • sare 
Iti trebuie pentru umplutura: 
  • 1 kg smantana
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 6 albusuri
Pregatesti blatul asa: 
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma.Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma.Adaugi un praf de sare si faina,treptat.Incorporezi bine faina si torni compozitia in 2 forme de tort sau intr-o tava mare de aragaz.Lasi sa se coaca pe jumatate,pui umplutura si coci mai departe,la foc potrivit.
Pregatesti umplutura asa: 
Pui smantana la scurs de seara,in tifon,intr-o oala cu malai .Cand este scursa,amesteci smantana cu zaharul,cu zaharul vanilat,coaja de lamaie,faina,sare si apoi albusurile batute spuma.Acest amestec il pui pe blatul copt pe jumatate.Forma trebuie sa fie umpluta pe jumatate,deoarece la copt compozitie creste mult.Lasi compozitie pana a doaua zi in tava pentru a se intari.
Sfat:Cantitatile sunt pentru 2 pasti facute in forma de tort sau pentru o singura pasca facuta in tava de aragaz.Blatul il poti face din aluat de cozonac sau de pandispan(ca in cazul de fata)
Sursa:Revista:Practic in bucatarie"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină