miercuri, 28 decembrie 2011

Alivenci moldovenesti

Alivenci moldovenesti
Ingrediente:
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5
oua, o lingurita cu varf sare.
Mod de preparare:
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele).
La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in
cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita,
smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50
min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Un comentariu:

  1. Buna ziua
    Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1.
    Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
    O zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină