Ingredinte
6 felii mari de paine(sau 10-12 de franzela)mai veche, 2 catei de ustuoi, un ou, 100 ml lapte, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb, sec, salam, parizer, ciuperci, masline, smantana, ardei, ardei iute (optional),piper ,sare, grasime
Mod de preparare
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici toate ingredientele si se imprastie cat mai uniform peste “blatul” de paine. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si apoi cu oul care se bate bine; se pun sarea, piperul si cateii de usturoi, pisati foarte bine; se toarna totul peste ingrediente, astfel incat sa le acopere cat mai bine. Se introduce preparatul in cuptorul incins si, cand e pe jumatate copt se toarna peste smantana subtiata cu lapte sau ketch-up cat mai picant.
Mod de servire
Se serveste cu vin sec rece
6 felii mari de paine(sau 10-12 de franzela)mai veche, 2 catei de ustuoi, un ou, 100 ml lapte, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb, sec, salam, parizer, ciuperci, masline, smantana, ardei, ardei iute (optional),piper ,sare, grasime
Mod de preparare
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici toate ingredientele si se imprastie cat mai uniform peste “blatul” de paine. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si apoi cu oul care se bate bine; se pun sarea, piperul si cateii de usturoi, pisati foarte bine; se toarna totul peste ingrediente, astfel incat sa le acopere cat mai bine. Se introduce preparatul in cuptorul incins si, cand e pe jumatate copt se toarna peste smantana subtiata cu lapte sau ketch-up cat mai picant.
Mod de servire
Se serveste cu vin sec rece
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu