joi, 19 noiembrie 2009

Spanac cu smantana

Ingrediente


1 kg. de spanac, 50 g de unt sau margarina,200 ml de smintina, 30 g de pesmet, usturoi, ulei, sare

Mod de preparare

Spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea din plastic. Intr-o cratita, infierbintati ulei sau unt, puneti doi catei de usturoi tocat, dupa 1 minut adaugati spanacul si amestecati cu o lingura de lemn. Deasupra puneti smintina, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Dati vasul la cuptor pentru 10 minute.
Servire

Serviti spanacul cu smintina drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau ochiuri. Daca in loc de pesmet puneti telemea sau cascaval ras, serviti preperatul ca felul intii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină