- 2 linguri cacao
- 2 linguri sirop de artar sau zahar
- 360 ml lapte de soia
- 20 g ciocolata 99% cacao
- 2 linguri sirop de artar sau zahar
- 360 ml lapte de soia
- 20 g ciocolata 99% cacao
- scortisoara pudra /esenta de vanilie, rom sau migdale
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se amesteca pudra de cacao cu siropul, se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu, apoi ciocolata topita. Se pune pe foc si se tine, amestecand usor, pana se infierbanta laptele si se topeste ciocolata. Se inchide focul, se adauga aroma preferata si se toarna in cesti...
Nota:
Fie ca este frig si simtim nevoia de o bautura savuroasa calda, fie ca avem pofta de ceva dulce si aromat, ciocolata calda se numara printre preferintele noastre oriunde ne-am afla. Este consistenta, delicioasa, aromata si ne creeaza o stare de bine si de confort. Ciocolata calda are si ea o istorie fascinanta. In timpul cuceririi Mexicului, Cortez a decoperit ca indienii foleseau boabele de cacao pentru a prepara o asa zisa bautura regala, denumita “chocolatl”. In 1519, Imparatul Montezuma, despre care se spune ca bea peste 50 de portii de ciocolata lichida pe zi, si-a servit oaspetii spanioli cu aceasta bautura in niste vase aurite. Ciocolata servita de Montezuma era insa destul de amaruie, astfel incat oaspetii nu au gasit-o tocmai pe gustul lor. Prin urmare, Montezuma a adugat indulcitor ciocolatei pentru a o indulci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu