luni, 8 martie 2010

Nugat




Ingrediente:

- nuci 700 gr
- zahar 500 gr
- miere 125 gr
- 2 plicuri zahar vanilat
- 8 buc albusuri
- stafide 200 gr
- 2 foi de napolitana


Mod de preparare:
Albusurile se bat bine intr-un bol, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se adauga zaharul vanilat, se aseazabol-ul intr-un vas cu apa si se da vasul la foc, amestecandu-se compozitia cu un tel. Cand a inceput sa fiarba, se pune mierea, picatura cu picatura si se continua amestecatul timp de cateva minute. Se adauga nucile taiate cu cutitul. La sfarsit se pun stafidele. Se pune pe o tava o foaie de napolitana, se toarna peste foaie nugatul, se intinde cu o spatula, se acopera cu alta foaie de napolitana, se aseaza deasupra un fund de lemn, peste care se pune o greutate. Se pune nugatul la rece pana a doua zi si apoi se taie in bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină