vineri, 5 martie 2010

Parjoale moldovenesti

Ingrediente:
- 500 gr carne de vita+porc
- 150 gr paine alba
- 2 oua
-1 morcov
- 50 gr ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1/2 leg patrunjel
- 1/2 leg marar
- sare, piper
- ulei ptr prajit
- 50 gr faina

Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata maruntite fin si calite putin, se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, piper, sare, si ouale. Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite (forma frunzei de visin). Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. Cand se scot din tigaie se aseaza in prima faza pe servetele de hartie ptr. a scapa de surplus-ul de ulei.
Parjoalele se pot servi ca aperitiv sau la diferite garnituri.

Nota:
Daca vreti ca ce ati gatit sa aiba succes maxim nu uitati muraturile de pe masa...
Aceasta reteta se pare ca face parte din categoria retetelor traditionale romanesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină