luni, 8 martie 2010

Placinta cu dovleac


Ingrediente:
225 ml apa minerala
425 gr faina alba
7 linguri de ulei
1 kg de dovleac
8-10 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei, faina ptr. tapetat tava
Mod de preparare:
Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti sa-l radeti in robotul de bucatarie. Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee. Se pun in tava si se coc la 350°F 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se taie a doua zi. Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei acoperita cu folie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină