duminică, 13 decembrie 2009

Cotlet sicilian de porc


Ingrediente

6 felii de cotlet dezosat ( eu am folosit 8)

Pentru saramura:

1/4 pahar sare grunjoasa
3linguri zahar brun
1 lingurita cimbru
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita salvie uscata
2 frunze de dafin maruntite

Pentru carnea de porc:

1/4 cana faina alba
3 linguri ulei
1 ceapa mare taiata felii subtiri
1/2 cana vin alb
2 linguri capere sau masline taiate felii
2 linguri smantana

Prima data preparam saramura. Amestecam sarea cu zaharul intr-un castron mai mare. Adaugam o cana de apa fierbinte si amestecam pana se dizolva zaharul. Adaugam apoi 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia si frunzele de dafin. Adaugam feliile de cotlet si lasam la frigider peste noapte.

Scoatem cotletul din saramura si il stergem bine. Il trecem prin faina , apoi il prajim intr-o tigaie la foc mare, 4 minute pe fiecare parte pana se rumeneste usor. Scoatem feliile de cotlet pe o farfurie si le piperam putin. Adaugam 2 linguri de ulei in tigaie , ceapa taiata felii si o prajim pana se rumeneste. Adaugam vinul si 1/2 cana de apa. Lasam sa fiarba ( cam 4 min) pana lichidul se reduce la jumatate. Adaugam caperele. Reducem focul , asezam feliile de cotlet deasupra si lasam sa fiarba incet cu capac timp de 10 minute.

Le intoarcem apoi pe cealalta parte si mai lasam 10 minute. Incercam sa vedem daca sunt gata si le scoatem pe un platou.
Pentru sos, marim focul, adaugam 1/4 de cana de apa si aducem compozitia la punctul de fierbere. Separat amestecam 1 lingurita de amidon cu smantana si o adaugam la lichidul fierbinte. Daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon.

Punem sosul peste cotlete si servim presarate cu patrunjel sau fasii subtiri de coaja de lamaie.
Sursa :http://amalia-mylife.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină