vineri, 12 februarie 2010

Ardei umplut

 
Ingrediente
7 ardei grasi, 1 ardei, 2 morcovi, 2 cepe, 150 gr orez, 3 rosii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingura de faina, 1 lingurita de vegeta, patrunjel .
Mod de preparare
Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii. La final adaugam sare, piper dupa gust. Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda, si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos. Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină