duminică, 14 februarie 2010

Icre de Stiuca Batute

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 100 g icre proaspete de stiuca, 350-400 g ulei, sucul de la o jumatate de lamaie,1 ceapa, iar pentru ornat: 1 ardei rosu taiat felii, 1 castravete taiat felii.
Ustensile de bucatarie: razatoare
Electrocasnice: mixer de bucatarie (Sfatul Bucatarului: nu este recomandat blenderul sau robotul de bucatarie, pentru ca icrele nu se leaga), frigider.
Preparare:
Scoateti icrele din frigider cu o jumatate de ora inainte sa incepeti sa le preparati. Amestecati icrele la mixerul de bucatarie, adaugand cate putin ulei si suc de lamaie.Icrele de stiuca sunt foarte gustoase, dar consuma mult ulei, asa ca nu va speriati daca la un moment dat vi se pare ca s-au taiat, ci continuati sa le amestecati cu ulei si suc de lamaie. Apoi adaugati ceapa data pe razatoare, le mai amestecati putin si gata.
retete culinare preparare icre
Va dati seama ca icrele sunt gata daca nu mai curg, ci s-au intarit.

retete culinare icre gata
Le puteti orna cu ardei rosu si castravete si le serviti ca aperitiv la un meniu special, cum ar fi cel de Revelion. Icrele gata ornate se pastreaza cel mai bine la frigider.
retete culinare icre pe paine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină