luni, 15 februarie 2010

Musaca de cartofi cu ciuperci


Ingrediente:

8 cartofi, 400 gr ciuperci champignon, 4 linguri de suc de roşii, o ceapă, un morcov, 2-3 linguri de ulei, 2 linguri de margarină, pătrunjel, mărar, sare, piper.


Mod de preparare:


Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt.



Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică.


Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe.


Ciupercile se spală, se curăţă şi se toacă foarte mărunt.


Într-o tigaie se pune uleiul, ceapa şi morcovul şi


se lasă la călit, la foc mic.


Se adaugă ciupercile,


sucul de roşii, sare şi piper după gust,


se toarnă apă cât să acopere ciupercile şi se lasă la fiert, la foc mic până scade apa de pe ciuperci şi acestea sunt fierte. Se lasă la răcit şi la nevoie se mai condimentează cu sare şi piper.


Cartofii se pun la fiert în apă cu sare.


Când cartofii s-au fiert, se scurg de apă şi se prepară un piure mai moale împreună cu margarina, sare şi piper, după gust.


Într-un vas de yena (termorezistent) uns în prealabil cu puţină margarină


se pune jumătate din cantitatea de piure,


se adaugă ciupercile fierte şi apoi


restul de piure.


Deasupra se presară mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se bagă la cuptor, la foc potrivit timp de 10-15 minute.


Se serveşte caldă, ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină