luni, 15 februarie 2010

Prăjitură simplă cu nuci şi mere


Ingrediente:

5 mere mari, 3 ouă, 300 gr zahăr, 100 ml ulei, o linguriţă bicarbonat de sodiu, 200 gr miez de nucă măcinat, 250 gr făină.


Mod de preparare:


Se curăţă merele şi



se dau pe răzătoarea mare, într-un castron.


Se adaugă ouăle întregi şi


se amestecă.


Se pune zahărul, uleiul, bicarbonatul,


miezul de nucă, făina


şi se omogenizează. Se obţine un aluat moale ce se toarnă


într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei.


Se bagă la cuptorul în prealabil încălzit şi se lasă, la foc potrivit, până la coacere. Prăjitura se verifică dacă e coaptă introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta şi apoi se scoate afară: dacă scobitoarea e curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.


Se lasă la răcit, apoi se taie.


Se serveşte ca desert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină