vineri, 5 martie 2010

Bulz romanesc

Ingrediente:
- mamaliga (apr 500 gr)
- apr 300 gr kaizer
- 2 oua
- 2 linguri de unt
- apr 300 gr branza de burduf (sau cascaval)
- piper dupa gust (de sare nu este nevoie)
Mod de preparare:
Pentru inceput se face mamaliga. Se fierb ouale si kaizerul sau afumatura se caleste putin in tigaie, fara ulei, apoi ouale se curata si se zdrobesc cu o furculita intr-un bol, se pune apoi branza de burduf si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Mamaliga se taie felii groase, care se preseaza pe rand, pe o felie de mamaliga presata se pune o lingura de compozitie, apoi se formeaza o bila (aveti grija sa nu iasa compozitia, faceti bilele rotunde). Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti bilele (ornate cu ceva feliute de kaiser) si le dati la cuptor, pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce scoateti bulz-ul de la cuptor,presarati-l bine cu branza.

Nota:
Aceasta reteta cu specific romanesc a intrat si in cartea recordurilor cand bucătarii au reuşit să prepare, un bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul Internaţional de Nunţi şi Gastronomie care a avut loc la Sibiu in martie 2009, doborând astfel recordul mondial la cel mai i lung bulz preparat în România. Potrivit organizatorilor, pentru prepararea bulzului au fost folosite materii prime care depăşesc o mie de kilograme: 800 litri de apă, 250 de kilograme de brânză, 400 de kilograme de mălai, 14 kilograme de sare şi 30 de litri de ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină