vineri, 5 martie 2010

Frigarui de pui

Ingrediente:
- 500 gr piept de pui dezosat
- 2 rosii
- 2 ardei grasi verzi
- 2 ardei grasi rosii
- 2 cepe
- condimente pentru friptura

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se usuca si se taie bucati subtiri si cat mai patrate. Se condimenteaza si se lasa la rece. Rosiile se spala si se taie rondele suficient de groase, astfel incat sa nu se rupa cand se frig. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie felii patrate. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Betele de bambus se umezesc, pentru a nu se arde pe gratar.Bucatile de piept de pui si legumele taiate se pun alternativ pe betele de bambus, apoi se frig pe gratarul incins, uns cu grasime.
Se servesc calde, cu garnitura de orez...asta in cazul in care nu le mancacti pur si simplu la iarba verde...

Nota:
Frigaruile se pot face si din carnita de porc sau chiar de miel si cu legume diferite...
Cu siguranta pe caldura asta va pregatiti de weekend si de iarba verde...frigaruile pot face parte din meniu fiind foarte gustoase atunci cand au gust de fum si sunt rapid de pregatit.
Se spune ca frigaruile sunt cu specific romanesc si constau in alternarea bucatilor de carne si a legumelor si prăjit pe un băţ, asemeni kebabului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină