luni, 8 martie 2010

Chec cu cacao

Ingrediente:
- 200 gr unt
- 4 linguri cacao
- 250 gr zahar
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 175 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:
Pentry inceput puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul. Adaugati peste unt 4 lingurile de cacao si amestecati bine cu un tel (sau cu mixer-ul). Separat bateti ouale, adaugati zahar simplu si vanilat. Cu un mixer sau cu un tel bateti ouale si zaharul spuma. Incet turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand icontinuu. Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati faina si praful de copt, (stafide si nuci daca va plac) si amestecati bine, sa nu fie cocoloase. Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt sau presarati faina. Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor aproximativ40 de min. Ca sa stiti daca este gata incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui. La final, dupa ce l-ati scos si l-ati taiat presarati zahar pudra cu o sita peste chec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină