luni, 8 martie 2010

Ciocolata de casa

Ingrediente:
- 250 gr. lapte praf
- 150 gr. unt (nesarat)
- 150 gr. cacao brun
- 400 gr. zahar
-150 ml. apa
- 3 pliculete vanilie
- nuca sau alune maruntite
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pun laptele praf si unt-ul amestecandu-se pana cand se omogenizeaza apoi se amesteca si praful de cacao continuandu-se omogenizarea.Intr-o oala se pune pe cuptor zaharul, zaharul vanilat amestecat cu apa pana cand se transforma in sirop (se amesteca incontinuu ptr. a nu se prinde). Cand zaharul s-a transformat in sirop se toarna in bol peste compozitia de lapte praf si se amesteca rapid pana nu se intareste. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si apoi se toarna intr-o tava tapetata cu unt punandu-se apoi la racit. Dupa cateva ore de stat la rece veti taia bucatele si garantat veti avea o ciocolata de casa delicioasa.
Cand se amesteca toata compozitia se pot adauga alunele maruntite sau nuca (in functie de preferinte).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină