sâmbătă, 13 martie 2010

Ciorba de burta

Ingrediente:
- 4 l de apa
- 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca
- doua foi de dafin, cateva boabe de piper
- un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga
- 2 linguri de otet, doua galbenusuri, smintina, hrean,
- sare si mujdei de usturoi

Mod de preparare:
Se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramie alba (asta in cazul in care nu ati cumparat prefiarta de la magazin), Spalati bine si piciorul. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, la fel procedati si cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamiie) si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa, alaturi de un alt bol cu smintina, fiecare isi poate drege ciorba dupa gust. In nici un caz sa nu uitati sa puneti pe masa ardeiul iute...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină