sâmbătă, 13 martie 2010

Bors moldovenesc de gaina

Ingrediente:
- o găină
- 300 g tăiţei de casă
- 1-2 cepe
- ½ ţelină
- 1-2 rădăcini de pătrunjel
- 1 morcov
- câteva boabe piper
- sare
- mărar
- leuştean şi pătrunjel tăiat mărunt şi
- 1 l de borş acru

Mod de preparare:
Găina curăţată si spălată se taie bucăţi, se fierbe cu apă atâta timp cât este nevoie (in functie de varsta ei). După ce a fiert se adună spuma si se adaugă puţină sare. Dacă mai apare spuma din nou, se adună apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiară încet la foc mic. După ce pasărea a fiert aproximativ o orae, se adaugă legumele întregi crestate la capete în patru si se lasă să fiarbă încet împreună până va fi gata. În acest interval, se prepară tăiţeii de casă cu ou şi cu făină cât cuprinde (asta in cazul in care nu aveti taiteti cumparati). După ce găina a fiert se scoate împreună cu legumele si se pune pe platou iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Când tăiţeii sunt fierţi, se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron, peste ele se toarnă borşul şi tăiţeii şi se presară cu verdeaţă.
Delicioasa cand este bine facutam pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină