luni, 8 martie 2010

Crema de zahar ars


Ingrediente:
- 6 oua
- 200 gr de zahar
- 1 litru de lapte
- zahar vanilat

Mod de preparare:
Se topeste zaharul intr-o cratita, se ia apoi o alta cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca. Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat. Sepune cuptorul la incalzit. Cand a fiert laptele se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul rezultat astfel peste zaharul topit in cratita. Se ia acum cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare care sa o cuprinda in care se pune apa si se pun cele doua cratite in cuptor. Se tine la cuptor pana atunci cand incepe sa prinda compozitia o culoare maronie. Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.
Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină