vineri, 5 martie 2010

Flori de dovleac in aluat


Ingrediente:
- 10 flori de dovleac
- 150 gr. faina
- 1 ou
- 300 ml. apa minerala (sau bere)
- 100 ml. ulei
- sare, piper

Mod de preparare:
Florile se spala bine si se curata de pistil si de frunzulitele mici. Se pregateste din faina, ou, apa minerala (sau bere), sare si piper un aluat ca de clatite. Dupa ce florile s-au stors de apa se trec prin aluat-ul facut si se pun in tigaie la prajit dupa ce uleiul s-a incins bine. Se intorc cu grija de pe o parte pe alta pana prind o culoare aurie. Se scot si se pun la stors de surplusul uleios pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie.
Dupa prajire vor deveni delicios de crocante...

Nota:
Florile de dovleac sunt renumite pentru proprietatile lor nutritive, acestea au un bogat continut de vitamina A. Este important de stiut ca 79% din planta este comestibila, iar 100 gr de produs ofera doar 12 calorii. Sunt valoroase si pentru ca sunt diuretice si calmante.
Adevarul este ca nu toata lumea se gandeste ca aceste flori se pot gati...eu prima data am vazut o astfel de reteta la una din emisiunile lui Jamie Oliver :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină