vineri, 5 martie 2010

Tartine cu castraveti si somon

Ingrediente:
- 1 castravete mare in folie
- 150 g branza crema ( de preferat Philadelphia)
- 30 g unt
- 150 g somon afumat (aprox.)


Mod de preparare:
Castravetele se spala si se taie rondele de aproximativ 1/2 cm. Crema de branza se amesteca cu untul (ambele la temperatura camerei). In amestec puteti adauga si marar tocat. Feliile de somon se taie in bucatele de 1 deget grosime. Punem crema intr-o punga cu un varf de decorat sau puteti pune intr-o punga si sa taiati un colt atat cat sa iasa crema cam de un deget grosime. Punem feliile de castravete pe platou si ornam cu crema de branza in mijlocul castravetelui, deasupra formam un trandafir din somon (sau orice alta forma va iasa...). Se serveste in maxim o ora de la ornare (pentru ca de la crema de branza castravetele se inmoaie cu trecerea timpului).

Nota:
O reteta de tartine delicioase, rapida si numai buna de pus pe masa la zile de nastere, onomastice sau ptr. musafirii neanuntati :))
Si daca ar fi sa vorbim despre beneficiile castravetelui proaspat am afla ca este un hidratant natural al organismului nostru, ca rezultat se poate vorbi despre efectul benefic asupra tenului nostru. Datorită conţinutului de potasiu are proprietatea de curăţare a organismului şi de reducere a tensiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină