vineri, 5 martie 2010

English breakfast

Ingrediente:
reteta pentru 2 portii:
- 2 carnaciori de porc
- 2 feliute de sunca
- 2 oua
- 200 g ciuperci
- 200 g fasole boabe in conserva
- 2 feliute de paine (prajita)
- 1 rosie
- suc proaspat de fructe
- ulei de masline pentru prajire

Mod de preparare:
Se prajesc carnaciorii, se taie ciupercile felii si se prajesc separat, se sareaza cand sunt gata, se pun feliutele de sunca la prajit langa carnaciori, se pune fasolea pe foc intr-o cratita, se fac ochiurile, se taie o rosie in jumatate, cand sunt toate gata, se aranjeaza intr-o farfurie si se servesc cu 1 feliuta de paine (prajita) si cu suc proaspat de fructe...

Nota:
Despre englezi se spune ca sunt zgarciti...cu toate astea servesc un mic dejun bogat si sanatos :)) Mentalitatea englezeasca poate presupune in acest caz ca o parte din victoriile lor, se dator eaza educatiei, principiilor si micului (mare) dejun datator de puteri pentru intreaga zi. Colonistii englezi au raspandit o parte din obiceiurile lor pe glob, micul lor dejun fiind adoptat in foarte multe colturi ale lumii. Daca veti merge in concediu intr-o zona unde sunt frecventi englezii vti vedea pe toate panourile restaurantelor anuntul: "english breakfast"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină