joi, 15 aprilie 2010

Tarta cu ciocolata si capsuni

Tarta cu ciocolata si capsuni

Pentru tarta iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 10 cl frisca lichida
  • 125 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 500 g capsuni
 Pregatesti asa:
  • Amesteci faina,zaharul,sarea si untul taiat bucati,presand si freaca mainile una de alta.Adaugi esenta si un pic de apa rece,amesteci si formezi o bula pe care o lasi o ora intr-un loc racoros.Intinzi apoi aluatul,sa nu fie mai gros de1/2 cm si intinzi in forma de tarta(diametru 20 cm) dupa care intepi cu furculita.Coci tarta,asa goala,timp de 30 minute dupa care o lasi sa se raceasca.
  • Pastrezi 1 lingura de frisaca lichida si restul de frisca o pui la foc,amesteci si pui ciocolata rupta bucati si tragi de pe foc.Amesteci foarte bine pana cand ciocolata s-a topit si obtii o crema omogena.O lasi sa se raceasca aporximativ 45 minute.
  • Pui crema pe tarta.Pui ciocolata alba cu restul cremei la bain-marie si,cu amestecul obtinut,stropesti tarta peste ciocolata neagra astfel incat sa obtii desene neregulate.O lasi sa se raceasca minmum 1 ora.Decorezi tarta cu capsuni,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină