Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de: 8 oua, 8 lg zahar, 8 lg faină, 1 praf de copt.
Pentru sirop avem nevoie de: 1 cana apa, 2 lg zahar, 2-3 lg zeama de lamaie.
Pentru ornat avem nevoie de: 200g frisca si o lamaie.
Pentru crema avem nevoie de: 4-5 oua, 10 lg zahar, 180g amidon, un litru lapte, zeama si coaja rasa de la 2-3 lamai, 250g unt, 2-3 lg zahar pudra.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se bat albusurile spuma, se amesteca cele doua compozitii si adaugam faina si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata si coacem la foc potrivit.
Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul, laptele, coaja rasa de lamaie, apoi se fierbe totul pana se ingroasa. Lasam crema sa se racească cateva minute, apoi adaugam zeama de lamaie si untul frecat spuma cu zaharul pudra.
Se taie blatul in doua parti care se insiropeaza. Se umple foile cu crema, se imbraca tortul cu frisca, apoi se orneaza cu frisca si lamaie dupa preferinta.
Pentru blat avem nevoie de: 8 oua, 8 lg zahar, 8 lg faină, 1 praf de copt.
Pentru sirop avem nevoie de: 1 cana apa, 2 lg zahar, 2-3 lg zeama de lamaie.
Pentru ornat avem nevoie de: 200g frisca si o lamaie.
Pentru crema avem nevoie de: 4-5 oua, 10 lg zahar, 180g amidon, un litru lapte, zeama si coaja rasa de la 2-3 lamai, 250g unt, 2-3 lg zahar pudra.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se bat albusurile spuma, se amesteca cele doua compozitii si adaugam faina si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata si coacem la foc potrivit.
Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul, laptele, coaja rasa de lamaie, apoi se fierbe totul pana se ingroasa. Lasam crema sa se racească cateva minute, apoi adaugam zeama de lamaie si untul frecat spuma cu zaharul pudra.
Se taie blatul in doua parti care se insiropeaza. Se umple foile cu crema, se imbraca tortul cu frisca, apoi se orneaza cu frisca si lamaie dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu