Ingrediente
8 oua 30 gr gelatina praf 12 lingurite lapte praf 500 gr zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cafea solubila (ness) 1/2 lingurita sare de lamiie dizolvata in 1 lingurita apa 1 punga piscoturi (26 buc-Se gasesc in comert, la pungi) fructe (1 banana, 1 kiwi, 1 portocala, ananas din conserva) 2-3 pliculete zahar vanilinat frisca pentru ornat
Mod de preparare
Gelatina se pune in 250 ml apa si se lasa la inmuiat citeva ore. 2.Galbenusurile impreuna cu 250 gr zahar si laptele praf, 500 ml apa si zaharul vanilinat se pun la fiert intr-o oala PE BAIE DE ABURI(!) si se amesteca pina se leaga bine. 3.Tot pe baie de aburi se incalzeste si gelatina (Atentie! Gelatina NU se fierbe), apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecind pina se ingroasa. Se da la rece (in frigider), amestecind din cind in cind. 4.Se bat albusurile spuma impreuna cu restul de 250 gr zahar tos si se adauga la restul de compozitie, apoi se mai da la rece. 5.Se unge cu unt forma si se aranjeaza piscoturile de jur-imprejur, pe inaltimea lor, apoi se toarna jumatate din compozitie. 6.Se lasa la rece 10 m,inute, timp in care cealalta jumatate din compozitie se amesteca cu ness-ul, apoi se toarna peste primul strat. 7.Se lasa la frigider 24 ore. Inainte de a se scoate din forma se taie bucatile de piscoturi la nivelul stratului de crema, se incalzeste putin forma si se rastoarna pe un platou 8.Se decoreaza cu frisca.
8 oua 30 gr gelatina praf 12 lingurite lapte praf 500 gr zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cafea solubila (ness) 1/2 lingurita sare de lamiie dizolvata in 1 lingurita apa 1 punga piscoturi (26 buc-Se gasesc in comert, la pungi) fructe (1 banana, 1 kiwi, 1 portocala, ananas din conserva) 2-3 pliculete zahar vanilinat frisca pentru ornat
Mod de preparare
Gelatina se pune in 250 ml apa si se lasa la inmuiat citeva ore. 2.Galbenusurile impreuna cu 250 gr zahar si laptele praf, 500 ml apa si zaharul vanilinat se pun la fiert intr-o oala PE BAIE DE ABURI(!) si se amesteca pina se leaga bine. 3.Tot pe baie de aburi se incalzeste si gelatina (Atentie! Gelatina NU se fierbe), apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecind pina se ingroasa. Se da la rece (in frigider), amestecind din cind in cind. 4.Se bat albusurile spuma impreuna cu restul de 250 gr zahar tos si se adauga la restul de compozitie, apoi se mai da la rece. 5.Se unge cu unt forma si se aranjeaza piscoturile de jur-imprejur, pe inaltimea lor, apoi se toarna jumatate din compozitie. 6.Se lasa la rece 10 m,inute, timp in care cealalta jumatate din compozitie se amesteca cu ness-ul, apoi se toarna peste primul strat. 7.Se lasa la frigider 24 ore. Inainte de a se scoate din forma se taie bucatile de piscoturi la nivelul stratului de crema, se incalzeste putin forma si se rastoarna pe un platou 8.Se decoreaza cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu