Ingrediente
500 g de piscoturi, 5 portocale mijlocii, 2 linguri de rom, 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 foi de gelatina, 1 pahar cu lapte, 3 linguri cu virf de frisca
Mod de preparare
Intr-un castron, frecati ouale intregi cu zaharul, pentru a obtine o crema spumoasa. Desfaceti apoi foile de gelatina in lapte caldut, pe baie de aburi, la foc mic, si amestecati pina cind se ingroasa. Puneti peste crema de ou, adaugati 2 linguri de frisca si omogenizati. Cind amestecul s-a racit, trebuie sa fie destul de consistent. Pe platou puneti felii de portocale, stropiti-le cu rom, acoperiti-le cu un strat de crema si un rind de piscoturi. Repetati operatia, acoperiti tortul cu restul de frisca si puneti-l o ora in frigider.
500 g de piscoturi, 5 portocale mijlocii, 2 linguri de rom, 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 foi de gelatina, 1 pahar cu lapte, 3 linguri cu virf de frisca
Mod de preparare
Intr-un castron, frecati ouale intregi cu zaharul, pentru a obtine o crema spumoasa. Desfaceti apoi foile de gelatina in lapte caldut, pe baie de aburi, la foc mic, si amestecati pina cind se ingroasa. Puneti peste crema de ou, adaugati 2 linguri de frisca si omogenizati. Cind amestecul s-a racit, trebuie sa fie destul de consistent. Pe platou puneti felii de portocale, stropiti-le cu rom, acoperiti-le cu un strat de crema si un rind de piscoturi. Repetati operatia, acoperiti tortul cu restul de frisca si puneti-l o ora in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu