Meniu de Valentine's day:
un aperitiv, un felul doi si un desert
ia sa vedem:
APERITIVUL: Grapefruit umplut cu ton
Pt 2 persoane:
-2 grefe
-150 gr porumb la conserva
-1 conserva ton in ulei
-1 jumatate ardei verde plus 1 jumatate ardei rosu
-2 rosii
-100gr maioneza
Se taie grefele in doua jumatati egale si se scoate pulpa in asa fel incat sa
nu deteriorati coaja si taiati pulpa bucatele mici.
Puneti pulpa intr-un bol apoi adaugati porumbul si tonul.
Taiati bucatele mici rosiile, ardeii si adaugati in bol, asezonati cu sare si
piper si umpleti doua jumatati de grefe cu aceasta compozitie iar deasupra
adaugati cate 1 lingurita de maioneza
FELUL DOI: Spaghete cu sos de creveti
2 Portii mari
-300 gr spaghete
-2 linguri ulei de masline
-10 cozi de creveti
-1 ardei iute tocat marunt fara seminte
-150 gr fasole verde oparita si taiata
-100gr spanac
-2 linguri de coriandru
Pentru sos:
-1 ardei iute cu seminte cu tot
-100gr unt
-300gr creveti
-2 linguri coniac
-300ml apa calda
Intai se pregateste sosul: Caleste ardeiul iute in 25gr unt intr-o
tigaie mare timp de 30 de secunde.
Da focul mare si adauga crevetii(cei cu capete si cozi). Lasa-i 2-3 minute.
Adauga coniacul, apa si untul ramas. Fierbe la foc mic cam 3 minute.
Toarna continutul din tigaie intr-un robot de bucatarie si blendeaza pentru
30 de secunde apoi asezoneaza cu sare si piper.
Fierbe pastele dupa instructiunile de pe pachet.
Incinge putin ulei si prajeste cozile de creveti si ardeiul iute
timp de 3 minute. Adauga fasolea si spanacul dupa care fierbe timp de 1 minut.
Scurge pastele si aseaza-le intr-o tigaie. Adauga crevetii intregi cu legumele,
sosul si o lingura de coriandru. Dupa ce le-ai amestecat presara coriandrul
ramas si serveste.
DESERTUL: SALATA DE FRUCTE
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping ciocolata, caramel
Cantitatiile luati-le dupa ochi, din fructe puteti scoate sau adauga.
Curata fructele si taie-le cubulete, toarna coniac peste ele si amesteca.
Pune-le intr-un bol sau cupa, orneaza cu frisca si topping.
Voi veni si cu alte propuneri asta e prima. Mai este putin pana pe 14.
Sursa: http://www.reteteculinare.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu