Ingrediente:
10 ouă, o ceapă potrivită, 2 căţei de usturoi, o lingură de făină, 200 gr smântână, sare, piper, boia, 2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt.
Într-o oală se pune uleiul la încins, la foc mic, se adaugă ceapa şi se lasă la călit până devine sticloasă.
Se presară puţină boia,
se amestecă şi
se toarnă apă.
Când apa fierbe, se sparg ouăle întregi în apă, se condimentează cu sare, piper, condiment Delikat şi
se adaugă usturoiul curăţat şi tocat mărunt.
Se amestecă supa numai după 10-15 minute, când ouăle încep să se întărească.
Din făină şi smântână se prepară un sos, amestecând cu grijă,
să nu rămână cocoloaşe.
Când ouăle sunt fierte, se toarnă sosul de smântână şi
se mai lasă aproximativ 5-10 minute, la fiert, la foc potrivit.
Dacă doriţi, se mai poate adăuga sare sau/şi piper, după gust.
Se serveşte ca atare.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu