Ingrediente:
pentru clatite:
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 400 gr faina
- un strop de sare
- 700 ml apa minerala.
pentru umplutura :
-500 gr brinza de vaca
- 300 ml smintina
- 2 oua
- 50 g stafide (optional)
- coaja rasa de la o lamiie
- 1 plic zahar vanilat si zahar tos dupa gust
Mod de preparare:
Clatitele le veti face dupa metoda obisnuita. Intre timp se prepara crema de brinza la care adaugam si stafidele ce au fost inmuiate in prealabil in apa sau rom. Branza de vaca, galbenusele de oua, lamaia si zaharul se amesteca bine pana cand aveti o crema si apoi cu lingura punem din compozitie pe clatita, o rulam cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt. Dupa ce am aranjat asa primul rind adaugam peste el smintina. Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind pe care le asezam invers decit primele. Dupa ce am terminat si rindul acesta adaugam smintina. Veti face atatea randuri cate clatite aveti. Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit. Le lasam acolo pina cind prind o crusta frumoasa deasupra.
Se pot servi atat reci cat si calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu